Hlavní obsah

V noci opět udeří mrazy. A bude i silně foukat, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové opět varovali před mrazy, které očekávají v noci na úterý a v úterý ráno. Vedle toho by v dalších dvou dnech mělo silně foukat. Vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Foto: Windy

Očekávané poryvy větru v úterý odpoledne.

Článek

Před mrazem Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje v nižších polohách, kde již nyní rozkvétají ovocné stromy.

„V pondělí večer a v noci na úterý může teplota především v jihozápadních a severních Čechách, na Českomoravské vrchovině, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku klesnout až na -2 °C, v údolích až na -4 °C,“ upozornili meteorologové, podle nichž se budou mrazy v úterý ráno zmírňovat.

Výstraha platí pro Plzeňský, Ústecký, Liberecký, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj a rovněž pro části Vysočiny, Karlovarského, Jihočeského, Královéhradeckého, Pardubického a Jihomoravského kraje.

V Krkonoších napadlo 20 centimetrů sněhu

Domácí

Silně foukat by mělo zejména ve východní polovině území. Výstraha před větrem bude platit od úterních 9:00 do středečních 21:00 na Moravě a ve Slezsku a rovněž na Frýdlantsku a Liberecku.

Varování se týká celé Moravy a Slezska s výjimkou části Moravskoslezského kraje, částí Libereckého, Jihočeského, Královéhradeckého a Středočeského kraje a celého Pardubického kraje.

Budou se kvůli mrazu pěstovat jiné meruňky? Může to být cesta, míní odborník

Věda a školy

Od sněžení a mrazů až po léto. Přichází týden teplotních zvratů

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám