Hlavní obsah

V Krkonoších napadlo 20 centimetrů sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hřebenech Krkonoš v noci na pondělí napadlo asi 20 centimetrů sněhu. Lavinové nebezpečí v Krkonoších stouplo z prvního na druhý stupeň pětibodové škály. Na hřebenech je 80 až 125 cm sněhu. Sněžilo i v Orlických horách. Na horských silnicích v Královéhradeckém kraji ráno zůstávala vrstva rozbředlého či uježděného sněhu.

Foto: Sitour / Novinky.cz

Záběry z webkamery ze Svatého Petra v Královehradeckém kraji

Článek

Teploty se na horách v pondělí ráno pohybovaly několik stupňů pod nulou. Na hřebenové Luční boudě byly minus čtyři stupně pod nulou, na 1603 metrů vysoké Sněžce bylo minus 5,3 stupně.

Pocitová teplota na Sněžce však byla kolem minus 15 stupňů, a to kvůli silnému větru. V nárazech měl rychlost přes 90 kilometrů v hodině, vyplývá z dat z měřicí stanice Poštovny Anežka na vrcholu hory. V Peci pod Sněžkou se teplota pohybovala kolem nuly.

Lyžování až do Velikonoc

Sníh by mohl padat i během pondělí. „Dnes čekáme podobně jako včera proměnlivou, převážně velkou oblačnost a nadále se budou vyskytovat přeháňky, více by jich mělo být v severovýchodní polovině území. ️Zpočátku budou přeháňky sněhové i ve středních polohách, postupně už spíš jen na horách. Později odpoledne a večer budou srážky od jihozápadu ustávat a ubývat oblačnost,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti.

V Krkonoších se nadále lyžuje ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a na Černé hoře u Janských Lázní. Střediska lyžařům nabízejí asi 13 kilometrů sjezdových tratí. Provoz by střediska chtěla udržet do Velikonoc.

Foto: Sitour / Novinky.cz

Záběry z webkamery v Pece pod Sněžkou

Od sněžení a mrazů až po léto. Přichází týden teplotních zvratů

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám