Hlavní obsah

Tropy budou pokračovat i příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické teploty nás budou provázet nejen o víkendu, ale i v příštím týdnu. Chybět nebudou ani bouřky, o víkendu by se ale měly objevovat již pouze ojediněle. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 17. 8. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně polojasno či oblačno, odpoledne se místy objeví přeháňky, případně i silné bouřky. Nejvyšší teploty se dostanou na 26 až 31 °C.

V pátek bude nejčastěji polojasno až oblačno, místy opět s přeháňkami a ojediněle rovněž silnými bouřkami. Ráno teploty klesnou na 18 až 14 °C, přes den se dostanou na 27 až 32 °C.

„O víkendu nejvyšší odpolední teploty v porovnání s pracovním týdnem ještě poskočí směrem nahoru – zastaví se až na 34 °C,“ konstatovala Honsová.

Přívalový liják vytopil Státní operu

Krimi

V sobotu bude převážně polojasno, pouze ojediněle se mohou vyskytovat přeháňky či bouřky. Nejnižší ranní teploty 19 až 15 °C, přes den teploměr ukáže mezi 28 a 33 °C.

Rovněž v neděli by se měly přeháňky či bouřky vyskytovat pouze ojediněle. Ráno teploty klesnou na 20 až 16 °C, odpoledne se dostanou na 30 až 34 °C, i když na západě budou kulminovat pouze kolem 28 °C.

Výhled od pondělí do středy prozatím slibuje převažující polojasno či skoro jasno s odpoledními maximy mezi 28 a 32 °C. Ranní minima se v pondělí dostanou na 20 až 15 °C, v úterý a ve středu by se měla pohybovat mezi 18 a 13 °C.

Výhled slibuje krásné počasí až do září

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám