Hlavní obsah

Teploty budou šplhat až k 17 stupňům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden bude nadále ve znamení teplého počasí. Zatímco na západě Česka bude mírně chladněji, na východě území díky teplému jižnímu proudění vystoupají teploty až na 17 °C. Přepisovat tak budeme tabulky teplotních rekordů, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 26. 2. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Od pondělí do čtvrtka se v ranních a dopoledních hodinách očekávají mlhy a zataženo nízkou oblačností, o víkendu ojediněle. V pondělí po ránu se může tvořit námraza.

„Oblačnost bude během pracovního týdne převládat zvětšená, víkend ale bude slunečný. Srážky očekáváme během pracovního týdne hlavně v podobě přeháněk a mnoho jich nebude,“ dodala Honsová.

V pondělí se budou denní teploty pohybovat mezi 7 a 13 °C, na východě mohou vystoupat až k 15 stupňům Celsia. Bude oblačno až polojasno, na severu ojediněle přeháňky.

V úterý ranní teploty klesnou na 5 až 1 °C. Přes den bude 8 až 12 stupňů a na východě území až 17 °C. Bude oblačno, na severu ojediněle přeháňky.

Oblačno a místy přeháňky platí i pro středu, kdy na východě republiky opět budou teploměry atakovat 17 °C. Na zbytku území bude chladněji, ranní teploty 6 až 2 °C, přes den 6 až 10 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami. Ráno naměříme 8 až 3 °C, během dne 10 až 14 °C. Na východě území bude stále o něco tepleji, očekává se 16 °C.

Pátek bude oblačný až zatažený, místy přeháňky. Ranní teploty 6 až 2 °C, denní teploty 10 až 14 °C. Na východě území 15 °C.

O víkendu bude polojasno, přechodně oblačno. Ranní teploty se budou pohybovat opět mezi 6 a 2 °C, denní teploty se očekávají od 12 do 16 °C.

Desítky stupňů k dobru. Odborníci spočítali, jak moc je letos příroda napřed

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám