Hlavní obsah

Srpen nabídne obvyklé počasí, další vlny veder meteorologové zatím nečekají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na počasí v období od 29. července do 25. srpna slibuje průměrné či slabě nadprůměrné teploty. Relativně nejchladněji by mělo být v závěru sledovaného období, kdy by se odpolední maxima měla pohybovat kolem 24 stupňů Celsia.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Ilustrační foto

Článek

První týden od 29. července do 4. srpna bude teplotně průměrný až slabě nadprůměrný. Minimální noční teploty se budou pohybovat většinou od 18 do 14 stupňů, na konci týdne od 15 do 11 stupňů.

„Maximální denní teploty budou dosahovat 25 až 30 stupňů, v závěru týdne 21 až 26 stupňů,” očekávají meteorologové.

„I další týdny období budou teplotně průměrné až slabě nadprůměrné,” uvádí výhled s tím, že poslední týden od 19. do 25. srpna by se noční minima měla pohybovat v průměru kolem 12 stupňů, zatímco odpoledne budou teploty stoupat ke zmíněným 24 stupňům.

„Období jako celek by mělo být srážkově průměrné, stejně tak i jednotlivé týdny období. Průměrné týdenní úhrny budou v intervalu mezi 10 až 20 milimetry,” očekávají meteorologové.

Průměrná teplota v tomto období je 18,4 stupně a srážek obvykle spadne mezi 45 a 78 milimetry.

Reklama

Výběr článků

Načítám