Hlavní obsah

Silnice v Čechách pokryla ledovka, doprava se komplikuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silnice a dálnice v Čechách, zejména v Karlovarském kraji, pokryla v pátek večer ledovka. Policisté museli řešit množství dopravních nehod, například na dálnici D6 u Prahy nebo na stejné dálnici u Kynšperku nad Ohří.

Dopravní nehodaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

V Čechách začalo v pátek večer sněžit. Silnice navíc pokryla ledovka. Na 4. kilometru dálnice D6, na úrovni Letiště Václava Havla, havarovala v pátek večer řidička smartu. S vozem vyjela z dálnice, nabourala do betonové zdi a převrátila se na střechu. Na místě zasahovali hasiči, policisté i záchranáři. Ti lehce zraněnou ženu převezli po ošetření do nemocnice.

Série nehod pak uzavřela stejnou dálnici u Kynšperku nad Ohří. „Během několika málo minut došlo u sjezdu na Kynšperk nad Ohří hned k šesti nehodám,“ uvedla Policie ČR na sociální síti X (dříve Twitter).

Provoz na dálnici D6 by se měl podle informací webu dopravniinfo.cz obnovit mezi jednou a druhou hodinou v noci.

Okolnosti všech nehod prošetřují policisté.

Silničáři upozorňují řidiče, že vlivem sněhu, který se v posledních hodinách na některých místech objevil, mohou silnice klouzat, nadto je kvůli sněžení snížená dohlednost. Namrzat by mohly silnice hlavně v Krušných horách. Sněžení navíc přechází místy v mrznoucí déšť, který na vozovkách vytvoří ledovku.

Před tvorbou ledovky varovali během pátku meteorologové. Výstraha platí od pátečního večera.

Celé Česko potrápí o víkendu ledovka, varovali meteorologové. Pozor už dnes večer

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám