Hlavní obsah

Celé Česko potrápí o víkendu ledovka, varovali meteorologové. Pozor už dnes večer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika se bude od pátečního večera potýkat s ledovkou. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu pro jihozápad České republiky, jež platí od pátečního večera. Další výstraha může přijít v průběhu víkendu.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 8. 12. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Aktuální výstraha platí pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj od pátečního večera do sobotního dopoledne.

„Během sobotního dne budou teploty stoupat nad bod mrazu a srážky ustávat, riziko tvorby ledovky tak přechodně zanikne,“ uvedl ČHMÚ.

Od sobotního podvečera až do nedělního odpoledne ale meteorologové očekávají, že se potíže mohou vrátit a ledovka by se mohla vytvářet na většině území.

Ledovka v Praze. Tři nehody na jedné křižovatce během pár minut

Krimi

„V sobotu večer a v noci na neděli hrozí riziko mrznoucího deště s tvorbou ledovky na většině území ČR. Riziko bude přetrvávat na východě území až do nedělního večera,“ dodali meteorologové. Vydání příslušné výstrahy lze očekávat v sobotu.

V souvislosti s tvorbou ledovky se doporučuje zvážit cesty autem a zejména starší a méně mobilní lidé by měli preventivně omezit vycházení.

V Moravskoslezském kraji zároveň platí až do odvolání smogová situace.

Foto: Windy

Srážky o půlnoci z pátku na sobotu. Postupovat budou dále k západu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám