Hlavní obsah

Pršet bude dál, meteorologové prodloužili výstrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli pokračujícím dešťům upravili meteorologové v neděli výstrahu před srážkami i vzestupy hladin. Na severovýchodě území napršelo od sobotní noci i kolem 70 milimetrů srážek a dalších až 35 milimetrů by mohlo spadnout do pondělního rána. Vydatně bude v neděli pršet v celé severovýchodní polovině republiky. Hladiny řek se mohou dostat na první stupeň povodňové aktivity.

Foto: Windy

Srážky na radaru v neděli odpoledne

Článek

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli ráno informoval, že během posledních 24 hodin spadlo nejvíce srážek zejména v Krkonoších, na Jesenicku a Vysočině. Labe ve Špindlerově Mlýně vystoupalo na první stupeň povodňové aktivity.

V neděli má na části území pršet stále. Podle meteorologů lze velmi vydatný déšť až do pondělního rána ještě očekávat v částech Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Do nedělního večera bude silně pršet i na Vysočině a v jižních oblastech Pardubického kraje.

V neděli bude výstraha před dešti platit na Vysočině, ve Zlínském, Moravskoslezském, Olomouckém, Pardubickém, Královéhradeckém a částech Libereckého, Středočeského, Jihomoravského a Jihočeského kraje.

Do pondělního rána zůstane výstraha v platnosti v severních příhraničních oblastech.

Až do pondělních 12:00 budou hrozit vzestupy řek. Varování platí v částech Vysočiny, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. Toky se tam mohou dostat na 1. stupeň povodňové aktivity.

Je zima a prší, Evropu trápí rozmary počasí. A to i u moře

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám