Hlavní obsah

Počasí se uklidní, od čtvrtka začne opět pršet

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po deštivém víkendu, kdy na některých místech Česka napršelo víc, než co jindy spadne za celý červen, se počasí trochu uklidní. Pršet bude několik následujících dní jen místy, více srážek pak lze očekávat od čtvrtka. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 20 a 26 stupni. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

ŽIVĚ: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Extrémně silné bouřky s sebou přinesly extrémně silné srážky,“ řekla Honsová k uplynulému víkendu.

Na Kolínsku v obci Konárovice napršelo za víkend 151 milimetrů srážek. Z toho drtivá většina během tří hodin. Červnový normál je 79 mm srážek za měsíc.

Extrémní srážky. Na Kolínsku napršelo během tří hodin 120 mm

Počasí

V pondělí bude během dne polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky, což platí zejména pro jih a jihozápad republiky. Tam se mohou objevit i bouřky. Teploty přes den vystoupají na 21 až 25 stupňů Celsia.

V úterý bude polojasno až oblačno, přeháňky či bouřky se mohou objevit v západní části území. Teploty přes den se dostanou na 20 až 24 stupňů.

Podobné počasí bude i ve středu, teploty v noci klesnou na 12 až 16 stupňů, přes den se dostanou na 21 až 25 stupňů.

Ve čtvrtek se obloha zatáhne a přijdou přeháňky a bouřky, teploty vystoupají na 22 až 26 stupňů, v noci bude 11 až 15 stupňů.

Oblačná obloha vydrží i v pátek, opět se místy dostaví přeháňky a bouřky. V noci teploměr ukáže 13 až 17 stupňů, přes den bude 20 až 24 stupňů.

Velmi podobný ráz počasí vydrží i o víkendu.

Mamka stačila utéct jen s kabelkou. Na Chrudimsku úřadovala velká voda

Domácí
Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Česko o víkendu postihly extrémní bouřky, deštivě počasí by mělo přijít i v závěru nadcházejícího týdne (ilustrační foto).

Reklama

Výběr článků

Načítám