Hlavní obsah

Auta a autobusy v Praze měly problém vyjet zasněžený kopec a zablokovaly dopravu

Aktualizováno

Prahou i Středočeským krajem se ve středu večer prohnala sněhová vánice doprovázená silným větrem. Na řadě míst způsobil sníh komplikace v dopravě. Problémy v dopravě lze čekat i ve čtvrtek ráno, upozornili meteorologové.

Auta a autobusy v Praze měly problém vyjet zasněžený kopecVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Pozor v ranních hodinách na náledí,“ uvedli meteorologové ve čtvrtek ráno na Twitteru. „Hlavní silnice jsou ošetřené, ale na menších to bude klouzat,“ doplnili.

Ve středu pozdě večer způsobilo husté sněžení problémy v dopravě na dálnici D1 na Vysočině, v několika úsecích tam uvázly kamiony, provoz na dálnici se podařilo obnovit kolem půlnoci.

V Praze měly problém autobusy MHD například v Makovského ulici v Řepích, kde nevyjely kopec a zablokovaly silnici. Na místo vyrazili silničáři i pracovníci dopravního podniku, kterým se silnici podařilo zprůjezdnit.

O víkendu dorazí ochlazení

Počasí

Další problém byl hlášen ze sousedního Zličína, kde uvázl kamion v křižovatce ulic Na Radosti a Hrozenkovská, kde rovněž zablokoval dopravu. Další kamiony pak nemohly vyjet stoupání na nájezdu z Pražského okruhu na dálnici D5.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Dopravu v Praze komplikoval sníh.

U Libčic nad Vltavou na Praze západ narazilo osobní auto do spadlého stromu. Nehoda se obešla bez zranění. Několik desítek případů spadlých stromů pak řešili hasiči ve Středočeském a Ústeckém kraji.

Na některých místech byl silný vítr se sněžením doprovázen také bouřkou.

Sníh komplikuje dopravu. Meteorologové zpřísnili výstrahu

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám