Hlavní obsah

O víkendu bude až 16 °C, ráno ale může mrznout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v závěru týdne i v dalších dnech nabídne příjemné teploty, které se v odpoledních maximech mohou dostávat i nad hranici 15 °C. Kvůli střídání frontálních systémů se však vedle slunečních brýlí budou hodit i deštníky, připomněla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 14. 3. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Jelikož astronomické jaro začne až příští středu, lze konstatovat, že poslední zimní dny budou ve znamení nadprůměrných teplot.

„Přes naše území ale budou přecházet jednotlivé frontální systémy, které se budou střídat s výběžky vyššího tlaku vzduchu,“ konstatovala meteoroložka, podle níž lze zejména v pátek očekávat teplotní odchylku až o 10 °C.

Teplotní odchylkou je rozdíl mezi naměřenou teplotou a dlouhodobým teplotním normálem.

Žádný průzkum kvůli zlatu v okolí Kašperských Hor. Ministerstvo zamítlo žádosti

Domácí

Ve čtvrtek se ráno mohou ojediněle objevit mlhy, na západě republiky bude oblačnosti více a ojediněle se tam mohou vyskytovat i přeháňky. Na východě bude dominovat polojasno. Odpolední maxima se dostanou na 10 až 15 °C.

Nejteplejším dnem tohoto týdne bude pátek, kdy se dočkáme teplot mezi 13 a 17 °C. Převládat bude oblačno až polojasno, ale od západu bude během dne přibývat oblačnosti na zataženo a večer se místy dočkáme přeháněk či deště. Ráno teploty klesnou na 7 až 1 °C.

V sobotu bude zpočátku oblačno až zataženo, místy se přidají i přeháňky. Postupně by mělo oblačnosti ubývat. Ranní minima klesnou na 8 až 4 °C, přes den vystoupají na 12 až 16 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno, odpoledne a večer bude od západu docházet k přibývání oblačnosti a místy se objeví déšť nebo přeháňky,“ uvedla Honsová. Ráno se na západě mohou objevit přízemní mrazíky, teploty klesnou nejčastěji na 6 až 1 °C, přes den se dostanou na 10 až 14 °C.

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami a ranními teplotami mezi 6 a 1 °C. Přes den se opět dočkáme teplot mezi 10 a 14 °C.

V úterý bude oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. ranní minima setrvají mezi 6 a 1 °C, odpolední maxima zůstanou mezi 10 a 14 °C.

Ve středu bude převážně oblačno až polojasno. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 °C, denní se podívají k 11 až 15 °C.

„Dítě moje…“ Zemana přišla rozptýlit Alena Schillerová. Došlo i na líbání

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám