Hlavní obsah

Sváteční dny s bouřkami, o víkendu tropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí prvního červencového týdne přeruší ve sváteční středu vlnící se studená fronta, kvůli níž dočasně přibude oblačnosti i srážek. Teploty, které se budou pohybovat kolem 25 °C, v závěru týdne vzrostou a v neděli by mohly atakovat hranici 33 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 3.7.2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude jasno až polojasno, odpoledne přechodně až oblačno s teplotami mezi 24 a 28 °C. Během dne bude zesilovat vítr, který bude mít v nárazech rychlost kolem 45 kilometrů v hodině.

„Také úterní počasí bude velmi příjemné – polojasno, během odpoledne místy až oblačno a pouze ojediněle se objeví přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat kolem 16 až 12 °C, odpolední vystoupají na 24 až 28 °C,“ uvedla Honsová.

Ve středu, na niž připadá první z červencových svátků, bude zpočátku polojasno, postupně se ale zatáhne a objeví se přeháňky, déšť a místy rovněž bouřky. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 °C, přes den se podívají na 24 až 28 °C.

Čtvrtek, taktéž sváteční, nabídne polojasnou oblohu, případně oblačno. Místy, postupně ojediněle se budou vyskytovat přeháňky či bouřky. Ranní minima setrvají mezi 16 a 12 °C, přes den bude mezi 22 a 26 °C.

Od pátku zamíří teploty opět vzhůru. Převládat bude jasno až polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky či bouřky. Ranní nejnižší teploty setrvají mezi 16 a 12 °C, odpoledne se rtuť teploměru zastaví 24 až 28 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno s ranními teplotami mezi 16 až 12 °C. Dále se oteplí až na 26 až 30 °C.

A ještě tepleji by mělo být v neděli, to by se odpolední teploty mohly podívat až za hranici 30 stupňů, pohyboval se budou mezi 29 a 33 stupni. Bude jasno až polojasno. Ranní minima klesnou na 18 až 14 °C.

Na Sněžku a zpět za 680 korun. Lanovka na prázdniny podražila

Cestování
Foto: Jan Handrejch, Právo

Lidé v centru Prahy si užívají teplého počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám