Hlavní obsah

Na Sněžku a zpět za 680 korun. Lanovka na prázdniny podražila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízda kabinovou lanovkou na Sněžku od července podražila. Během letní sezony v červenci a srpnu bude stát zpáteční jízdenka z Pece pod Sněžkou pro dospělého 680 korun. Jednosměrná jízdenka vyjde na 360 korun. Lanovka s mezistanicí na Růžové hoře je v provozu od 8 do 19 hodin. Na nejvyšší horu Česka o výšce 1603 metrů lze z Pece zamířit i pěšky přes Růžohorky, případně Obřím dolem.

Foto: Petr Horník, Právo

Lanovka na Sněžku. Turistický chodník z Růžohorek trasu částečně kopíruje

Článek

Zpáteční jízdenka pro dospělého loni stála 620 korun. To je letos cena zpátečního jízdného pro juniory a seniory, zatímco děti a držitelé osvědčení ZTP platí 330 korun. Loni bylo jízdné pro tyto cestující 560 a 300 korun. Za jednosměrnou jízdenku z Pece na Sněžku zaplatí nyní dospělý 360 korun, junior a senior 330 korun a dítě a držitel osvědčení ZTP 170 korun. Loni v hlavní sezoně platili dospělí 330 korun, junioři a senioři 300 a držitelé ZTP a děti 150 korun.

Zpáteční jízdné z Pece na Růžovou horu je pro dospělého v hlavní sezoně za 480 korun, jednosměrné nahoru 250 korun. Zpáteční jízdné pro juniory a seniory je 430 korun a děti a držitelé osvědčení ZTP platí 240 korun. Za jednosměrnou jízdenku na Růžovou horu zaplatí dospělý 250 korun, junior/senior 220 a dítě a držitel osvědčení ZTP 130 korun. Děti do pěti let mají jízdné na oba úseky zdarma. Výhodnější jízdné mají lidé ubytovaní v Peci pod Sněžkou, kteří předloží tzv. kartu hosta. Kompletní ceník je na webu.

Návštěvníci Sněžky o letních prázdninách přispějí nákupem jízdenky na lanovou dráhu dětskému hospici Dům pro Julii v Brně. Z každé jízdenky získá nezisková organizace, která spolupracuje s městem na stavbě hospice a pečuje o nevyléčitelně nemocné děti, pět korun. Charitativní spolupráci pro červenec a srpen schválilo vedení akciové společnosti Lanové dráhy Sněžka, kterou vlastní město Pec pod Sněžkou.

Ochranáři museli opět oplotit Sněžku

Domácí

Pro vedlejší sezonu, od 1. září do 30. června, by měly ceny jízdného zůstat stejné. Ve vedlejší sezoně například dospělí platí za zpáteční jízdenku na Sněžku 520 korun, junioři a senioři 470 korun a děti a držitelé ZTP zaplatí 250 korun.

Jednosměrná na Sněžku ve vedlejší sezoně letos vyjde na 280, 250 a 130 korun. Také ve vedlejší sezoně mají výhodnější jízdné ubytovaní v Peci pod Sněžkou, kteří předloží kartu hosta.

Lanovka má dva úseky, z Pece na Růžovou horu a z Růžové hory na Sněžku. V provozu je v závislosti na počasí, může jezdit do rychlosti větru 60 km/h.

Anketa

Chystáte se letos v létě na Sněžku?
Ano, pojedu lanovkou
3,6 %
Ano, ale půjdu pěšky
8,8 %
Ne
87,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3400 čtenářů.

Kabinová lanovka je po kompletní výměně v provozu na prvním úseku od prosince 2013, na druhém úseku jezdí od února 2014. Nové zařízení za více než 300 milionů korun nabízí turistům čtyřmístné kabiny místo dřívějších otevřených dvousedaček.

Sněžka je jednou z nejnavštěvovanějších turistických lokalit v Krkonoších i celé republice. Služby lanové dráhy loni využilo téměř čtvrt milionu turistů.

Krkonoše trpí pod stále vyšším náporem turistů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám