Hlavní obsah

Na víkend se vrátí letní teploty

V září začíná meteorologický podzim, ale počasí zatím bude i nadále příjemné s letními teplotami. O víkendu se dočkáme ojedinělých přeháněk, jinak by mělo v následujících dnech převládat polojasno. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude počasí ovlivňovat počasí výběžek vyššího tlaku vzduchu. „Z počátku čtvrtečního dne bude oblačno až polojasno, postupně bude docházet k dalšímu ubývání oblačnosti a večer se vyjasní,“ uvedla Honsová. S přeháňkami se setkáme pouze v horských oblastech. Odpolední teploty se dostanou na 19 až 23 °C.

V pátek by mělo převažovat polojasno až oblačno s ranními teplotami mezi 12 a 8 °C. Přes den se dostanou na 19 až 23 °C.

O víkendu bude počasí u nás ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu. V sobotu tak bude nejčastěji oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Ranní minima klesnou na 12 až 8 °C, přes den se teploty podívají na 21 až 25 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 °C, denní maxima se podívají k 21 až 25 °C.

Polojasno až oblačno by mělo převládat rovněž v pondělí. Ojediněle se opět mohou objevit přeháňky či bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 15 a 11 °C, přes den se dostanou na 22 až 26 °C.

V úterý se dočkáme přibývání oblačnosti na polojasno až oblačno. Ranní teploty setrvají mezi 15 a 11 °C, denní maxima mezi 22 a 26 °C.

Čeká nás příjemné září bez extrémních teplotních výkyvů

Počasí

Ve středu by již mělo převládat oblačno, místy s přeháňkami. Ráno teploty zůstanou v intervalu 15 až 11 °C, odpoledne vystoupají na 21 až 25 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám