Hlavní obsah

Meteorologové zpřísnili výstrahu, řeky mohou stoupat až do úterý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí po poledni aktualizoval výstrahu před nebezpečím spojeným se vzestupy hladin řek. Ty se na některých místech na severu republiky dostaly v důsledku vydatných srážek a teplého počasí na úroveň třetího stupně povodňové aktivity.

Foto: Jan Handrejch, novinky.cz

Ilustrační foto

Článek

Stav povodňového ohrožení, tedy varování před překročením třetího stupně povodňové aktivity, bude platit až do půlnoci na úterý v okresech Jaroměř, Dvůr Králové, Trutnov a Vrchlabí v Královéhradeckém kraji.

V částech Středočeského, Libereckého a Pardubického kraje bude platit nižší stupeň varování.

„Během pondělí bude třetí stupeň povodňové aktivity přetrvávat zejména na horním toku Labe, druhý stupeň povodňové aktivity na toku Jizery a na některých tocích v povodí Orlice,“ uvedli meteorologové.

Horní úseky zasažených vodních toků budou během pondělí kulminovat, střední a dolní úseky budou vlivem dotoku stoupat, přičemž na některých lze vzestupy hladin očekávat i během úterý.

Až do pondělního podvečera platí na celém území ČR také výstraha před silným větrem.

Reklama

Výběr článků

Načítám