Hlavní obsah

Meteorologové upravili výstrahu. Vysoké riziko požárů je na severozápadě Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co se v pátek a v noci na sobotu přehnaly na některých místech Česka déšť a bouřky, Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu dopoledne upravil výstrahu před nebezpečím vzniku požárů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bez rizika je nyní pás území zhruba od Olomouce po Třinec, naopak vysoké riziko vzniku a šíření požárů zůstalo na severozápadě Česka, většině středních Čech, Vysočině a jižní Moravě.

Výstraha pro vybraná území platí beze změny a do odvolání. O víkendu meteorologové očekávají na většině území počasí beze srážek, v neděli navíc bude přechodně foukat čerstvý vítr.

Vysoké riziko i nadále platí pro Karlovarský a Ústecký kraj, severní část Plzeňského a většinu Středočeského kraje a také pro velkou část Vysočiny a Jihomoravského kraje. Na zbytku území platí nízký stupeň nebezpečí.

Meteorologové již dříve uvedli, že příliv teplého vzduchu od jihozápadu ukončí během pondělí vlnící se studená fronta, kterou doprovodí přeháňky a místy i silné bouřky. Riziko požárů se tedy pravděpodobně sníží.

Teplé počasí po víkendu utne studená fronta

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám