Hlavní obsah

Teplé počasí po víkendu utne studená fronta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické počasí by se v následujících týdnech nemělo vrátit, teploty začnou ke 30 stupňům stoupat zase až v neděli, ale jen nakrátko. Příliv teplého vzduchu od jihozápadu ukončí během pondělí vlnící se studená fronta, kterou doprovodí přeháňky a místy i silné bouřky. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně polojasno až oblačno, odpoledne místy s přeháňkami a ojediněle i bouřkami. Teploty se odpoledne dostanou na 22 až 26, na jižní Moravě až 28 °C.

Polojasno až oblačno přinese i pátek. Místy opět včetně přeháněk a ojedinělých bouřek. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpoledne se dostanou na 23 až 27 °C.

Rovněž v sobotu bude polojasno až oblačno, místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle opět bouřky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 15 a 10 °C, odpolední teploty se dostanou na 24 až 28 °C.

Cháronův dech sežehne jižní Evropu. Potrvá nejspíš až do srpna

Počasí

V neděli by již mělo převládat jasno, případně polojasno. Ranní teploty meteorologové očekávají mezi 16 a 12 °C, odpolední se dostanou na 27 až 31 °C.

„Příliv teplého vzduchu vyvrcholí v pondělí s teplotami na 34 °C. Bude polojasno až oblačno, během odpoledne další přibývání oblačnosti, místy déšť, přeháňky a bouřky, i silné,“ uvedla Honsová. Ráno minima klesnou na 18 až 14 stupňů, odpolední vystoupají k 27 až 31, na jihovýchodě právě až na 34 °C.

V úterý by mělo být oblačnosti více, převládat bude oblačno, místy s deště, přeháňkami či bouřkami. Ranní minima setrvají mezi 18 a 14 °C, odpolední vystoupají k 23 až 28 °C.

Další pokles teplot by měl přijít ve středu, kdy bude pokračovat převažující oblačno, místy opět s deštěm či přeháňkami. Ráno bude relativně chladné, teploty klesnou na 15 až 11 °C, před den bychom se měli dočkat teplot v intervalu 21 až 25 °C.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

KVÍZ: Co Čech, to meteorolog. Co ale skutečně víte o počasí?

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám