Hlavní obsah

Koncert musela kapela kvůli sněhu zrušit, advent si připomenou až v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava-Kylešovice

Na sobotní koncert v opavské části Kylešovice se členové skupiny P.E.T.R těšili. Ač jsou z různých části Česka, připravili si pro Kylešovický advent speciální program. Jenže sníh jim do jejich plánů hodil doslova vidle. Koncert se nekonal a kluci z kapely byli rádi, že z Kylešovic vůbec kvůli závějím odjeli.

Ani cesta na neuskutečněný koncert a z něj nebyla pro skupinu P.E.T.R kvůli sněhu jednoducháVideo: P.E.T.R, René Černohorský

 
Článek

„Nejprve bylo naplánováno vystoupení dětí z místní školy a pak jsme měli dvě hodiny koncertovat my. Děti to ještě odzpívaly, protože přišli rodiče, tak to nechtěli pořadatelé rušit. Když jsme ale měli nastoupil my, tak se tam ani nedalo být. Všude byl sníh, foukalo, lidi odcházeli,“ popsal kytarista Tomáš Pika.

Zpěvák a frontman kapely Petr Cieplý uvedl, že už když se chystal na odjezd do Kylešovic, přemýšlel, zda se koncert vůbec uskuteční. „Volal mi i zvukař, zda to vůbec bude,“ řekl a dodal, že na místo, do areálu FK Kylešovice, ještě kapela dorazila. „Do těch závějí jsme to ještě nějak zapíchli, ale zpátky to fakt byl problém.“

Při příjezdu skupiny bylo na místě, jak Cieplý konstatoval, pár zmrzlých. „Rodiče tam mrzli kvůli dětem a byla otázka, jestli tam zůstanou i po tom jejich vystoupení. Pak ale přišla taková fujavice, že se náš koncert odpískal,“ poznamenal.

„Jsme posbíraní z celé republiky, z Brna, Prahy, z Opavska. Všichni jsme se museli sjet nazkoušet speciálnější adventní program a bohužel to nevyšlo. Mrzelo nás to, ale než tam hrát pro deset lidí, to jsme raději domluvili náhradní termín. V létě snad už sníh nebude,“ smál se zpěvák.

Členové kapely se shodují s pořadateli, že hrát se v takovém počasí vůbec nedalo. Pódium sice bylo kryté, ale vítr foukal sníh i na něj. Už když končily děti se zpíváním, bylo na pódiu aspoň pět centimetrů sněhu.

„Bylo by to docela divoké, kdybychom tam rozbalili nástroje,“ přiznal Cieplý a prozradil, že i přes problém nakonec aspoň kapela z Kylešovic odjela. „Dali jsme si pak zkoušku v Opavě, když už jsme byli všichni,“ uzavřel zpěvák skupiny P.E.T.R.

Hrad Svojanov zasypaly závěje sněhu, kastelán musel zrušit čertovskou pohádku

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám