Hlavní obsah

Ještě to nekončí. Další sníh, tuhý mráz a přidá se ledovka, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní počasí bude pokračovat i v dalších dnech. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že jihovýchodní polovinu republiky v pátek zasáhne další sněžení. Na části území pak bude v pátek hrozit ledovka.

Foto: Windy

Prognóza nového sněhu v následujících třech dnech

Článek

„Během noci na pátek a v pátek přes den bude přes naše území dále k severovýchodu postupovat frontální vlna, která přinese na většinu území sněžení a na jih a jihovýchod Moravy také mrznoucí srážky,“ uvedli meteorologové k výstraze.

Vydatně sněžit by mělo na Vysočině, v Olomouckém, Moravskoslezském a částech Jihočeského, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského a Zlínského kraje. Během 12 hodin může podle meteorologů napadnout až 15 centimetrů sněhu. Výstraha bude platit od pátečních 1:00 do 17 hodin.

„Sněžení bude výrazně slábnout od západu v pátek v odpoledních a večerních hodinách. Vzhledem k nové sněhové pokrývce lze v pátek v ranních a dopoledních hodinách předpokládat velké komplikace zejména v dopravě, a to na většině území,“ očekávají meteorologové.

Na úplném jihovýchodě republiky bude od pátečních 1:00 až do poledne platit výstraha před ledovkou. Vztahovat se bude na části Jihomoravského a Zlínského kraje v polohách pod 400 metrů nad mořem, kde budou sněhové srážky přecházet ve smíšené či dešťové.

„V noci na sobotu klesnou teploty na západě Čech až k -13 °C a v neděli ráno teploty klesnou na většině území při vyjasnění na -10 až -15 °C,“ nastínili meteorologové vývoj v dalších dnech.

Koncem týdne ještě nasněží, bude dál mrznout

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám