Hlavní obsah

Koncem týdne ještě nasněží, bude dál mrznout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následujících pár dní nás pravděpodobně čeká velmi proměnlivé počasí. V pátek bude sněžit, poté nás čeká místy slunečný víkend. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Yves Herman, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

„Po pátečním sněžení bude čtvrtý adventní víkend místy slunečný – přes střední Evropu bude totiž přecházet oblast vysokého tlaku vzduchu,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Ve čtvrtek se budou sněhové přeháňky vyskytovat pouze ojediněle a na severozápadě území bude až polojasno. Jinak bude oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Teploměr v maximech ukáže -4 až 1 °C.

Pátek bude opět bohatý na sněžení, a to zejména na jihovýchodě území, napadne od 5 do 15 cm sněhu. Bude zataženo až oblačno, místy sněhové přeháňky, na jihovýchodě a jihu sněžení. Večer od severozápadu bude srážek ubývat. Ranní teploty klesnou k -3 až -7 stupňům Celsia, denní se dostanou na -3 až 1 °C.

Víkend bude slunečný, ale ledový – nejnižší ranní teploty budou opět klesat hluboko pod bod mrazu.

sobotu to bude na -7 až -11 stupňů. Bude polojasno nebo skoro jasno, zejména na horách na severovýchodě území zpočátku dne místy sněhové přeháňky. Teploty i přes den zůstanou pod nulou na -5 až -1 stupni.

V neděli bude polojasno. Místy se mohou vyskytnout mrznoucí mlhy nebo bude zataženo s nízkou oblačností. Ranní teploty spadnou opravdu hluboko, k -10 až -14 °C, denní se dostanou na -6 až -2 °C, pocitovou teplotu bude zejména v horských oblastech a na Českomoravské vrchovině snižovat čerstvý vítr.

V příštím týdnu by měl do Česka od jihozápadu proudit teplejší vzduch.

Tento týden je výjimka, další tři bude tepleji

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám