Hlavní obsah

Na Česko se žene silný vítr, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Česko se žene silný vítr, varoval ve středu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha platí pro východní polovinu České republiky od čtvrtečního do pátečního poledne.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 1. 11. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Očekávané větrné počasí souvisí podle ČHMÚ s hlubokou tlakovou níží Ciarán, která se bude nacházet nad Britskými ostrovy.

„Během čtvrtečního dopoledne začne ve východní polovině území zesilovat jihovýchodní až jižní vítr, jehož nárazy mohou postupně na Moravě a ve Slezsku, Českomoravské vrchovině a části východních Čech dosáhnout hodnot kolem 20 m/s (70 km/h), na hřebenech hor až 30 m/s (110 km/h),“ uvedl ČHMÚ.

Výstraha platí od čtvrtečních 12 hodin do pátečního poledne pro Moravskoslezský, Zlínský, Jihomoravský, Olomoucký, Pardubický kraj a západní část Královéhradeckého regionu.

Na západ Evropy míří vodní bomba. Pocítí ji i Česko

Evropa

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ uvedli meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám