Hlavní obsah

Hrozí mrznoucí mlhy, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především řidiči by se měli mít na pozoru před mrznoucími mlhami, které hrozí v jižních, severních, severovýchodních Čechách a na Moravě. Setkat se s nimi mohou v noci na pondělí a zároveň i v pondělí ráno, varoval v neděli Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Živě: Záběry z panoramatických kamer 17.12. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Meteorologové varovali, že mrznoucí mlhy mohou způsobit sníženou dohlednost z vozu a zároveň hrozí také tvorba námrazy na vozovce.

„V mlze je nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku,“ varovali meteorologové.

Na pozoru by se měli mít pochopitelně i chodci, namrzat mohou i chodníky.

Foto: repro ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ platí pro tyto oblasti

Čísla hovoří jasně, Štědrý den by měl být na blátě

Vánoce

V noci bude mrznout

Varování ČHMÚ je v platnosti od nedělních 22:00 až do pondělních 10:00. Podle meteorologů by se měly mlhy rozpouštět většinou během pondělního dopoledne. Výjimečně mohou přetrvávat déle, a to s největší pravděpodobností na střední Moravě.

Výstraha platí pro celý Královéhradecký, Jihomoravský a Zlínský kraj, téměř celý Olomoucký a Liberecký kraj, sever Středočeského kraje a pro Litoměřicko a Roudnicko v Ústeckém kraji. Stejně tak by ale řidiči měli být obezřetní v okolí Českých Budějovic, Milevska, Písku, Soběslavi, Tábora či Týna nad Vltavou.

Podle meteorologů se budou teploty v noci na pondělí pohybovat v Česku mezi +1 a -3 °C, při mírném větru kolem +4 °C. Během pondělního dne se ale nejvyšší teploty vyšplhají až k 11 °C.

Meteorologové rozšířili výstrahu před vzestupy hladin

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám