Hlavní obsah

Českem se proženou další bouřky s přívalovými dešti a kroupami

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové v sobotu opět vydali varování před silnými bouřkami. Hrozí v celé České republice s výjimkou Moravskoslezského kraje a nejsevernější části Olomouckého kraje. Varování platí od poledne do desáté hodiny večer.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Situace v sobotu před 17. hodinou na radarech ČHMÚ

Článek

Bouřky budou doprovázet přívalové deště i kroupy. Napršet by mělo až 45 milimetrů srážek. Hrozí tak zaplavení podchodů či sklepů.

Ojediněle se mohou rozvodnit malé toky.

Bouřky s přívalovými dešti potrápily Česko už v pátek odpoledne. Místy napršelo až 60 mm srážek. Nejvíce postiženo bylo Olomoucko, Pardubicko, Královéhradecko a Praha.

V Kokorách na Přerovsku bouřka zničila chmelnice těsně před sklizní. V místě napršelo 45 mm srážek. „Tou tíhou vody a větrem, který se do narostlých porostů opřel, to lehlo. Spadly nám nové chmelnice, ten vítr byl tak silný, že spadlo i to, co by nikdy nespadlo,” popsal předseda ZD Kokory Vladimír Lichovský. Škodu odhaduje na 20 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám