Hlavní obsah

Ledovka v Praze. Tři nehody na jedné křižovatce během pár minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Noční mráz způsobil, že chodníky i silnice v Praze pokryl v pátek ráno led. Bouralo se například v pražských Řepích.

Silnice a chodníky v Praze sevřel ledVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Zledovatělý povrch chodníků a silnic dělal v pátek ráno problémy chodcům i řidičům. Například na jedné křižovatce v pražských Řepích došlo během několika minut hned ke třem událostem.

Záchranáři nejprve vyjížděli ke křížení ulic Makovského a Drahoňovského k pádu chodce na zledovatělém chodníku. „Záchranářská posádka zasahovala v Makovského ulici u pádu chodce na ledu. Po ošetření jsme pacienta převezli do nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Ještě než chodce stihli ošetřit, nedokázal včas zabrzdit řidič osobního vozu a prakticky na stejném místě skončil s autem v tramvajovém kolejišti. Kvůli nehodě tak musel být přerušen provoz tramvají z Řep směrem do centra Prahy. Na místo vyrazili dispečeři dopravního podniku společně s těžkou technikou, která se musela postarat o vyproštění vozu.

Ještě před jejich příjezdem zastavilo na stejné křižovatce nákladní auto, jehož řidič pouštěl chodce na přechodu. Zezadu do něj nabourala řidička dalšího osobního vozu, která na zledovatělé silnici nestačila včas zabrzdit. Nehoda se obešla bez zranění a vyžádala si pouze menší škodu na osobním voze.

Pod třemi běžkaři se uprostřed rybníka v Jevanech prolomil led

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám