Hlavní obsah

Víkend bude prosluněný, teploty nic moc

Závěr týdne nabídne slunečné počasí, délka slunečního svitu se bude blížit 15 hodinám, letních teplot se ale kvůli chladnému severnímu proudění nedočkáme a odpolední maxima se zastaví pod hranicí 25 °C. Ráno se navíc mohou objevit ojediněle přízemní mrazíky. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě:Aktuální záběry z panoramatických kamer Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Počasí u nás bude pod vlivem tlakové výše, která se bude z Velké Británie přesouvat k východu,“ popsala Honsová.

Ve čtvrtek bude převládat jasno či polojasno, pouze na severovýchodě může být oblačnosti více a ojediněle se mohou objevit přeháňky. Teploty se přes den dostanou na 18 až 22 °C.

V pátek bude i nadále pokračovat počasí s jasnou či polojasnou oblohou. Pouze na horách se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou ojediněle objevit přeháňky. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 °C, přes den vystoupají na 18 až 22 °C.

Teplo předchozích dní se zřejmě nevrátí až do poloviny června

Počasí

Jasná či polojasná obloha vydrží i v sobotu. Nejnižší ranní teploty klesnou na 7 až 3 °C a vyloučeny nejsou ani ojedinělé přízemní mrazíky. Přes den se teploty budou pohybovat mezi 17 a 21 °C.

Změnu nepřinese ani neděle. Ranní minima zůstanou mezi 7 a 3 °C a opět se ojediněle mohou vyskytovat i přízemní mrazíky. Přes den se při jasné či polojasné obloze dočkáme teplot mezi 19 a 23 °C.

V pondělí bude jasno až polojasno. „Během dne se při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky,“ uvedla Honsová, podle níž se ranní teploty budou pohybovat mezi 9 a 5 °C a v odpoledních maximech vystoupí na 20 až 24 °C.

Výhled na úterý a středu prozatím slibuje převládající polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Ráno by teploty měly klesnout na 10 až 6 °C, přes den bychom se měli dočkat teplot mezi 19 a 23 °C.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pražané na náplavce u Vltavy

Za dovolenou v Chorvatsku si Češi připlatí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám