Hlavní obsah

Bude pršet i sněžit, na víkend se oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počátek týdne bude chladný, na vrcholcích hor napadne až 15 cm sněhu. Konec už by měl být teplejší, ale přinese i bouřky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 18.4.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Počátkem týdne bude ještě pokračovat příliv studeného vzduchu od severovýchodu. K ranním mrazům na začátku týdne se v úterý přidají na většině území srážky – přes Česko bude postupovat okluzní fronta – na vrcholcích hor napadne až 15 cm sněhu, sněhové vločky se budou místy vyskytovat i ve vyšších polohách.

Ve středu po ránu se bude místy tvořit náledí. Nárůst teplot vzduchu přinese konec týdne – o víkendu budou nejvyšší odpolední teploty atakovat 20 °C. Počítat ale musíme místy s přeháňkami a bouřkami.

Březen byl v Klementinu jen mírně teplejší než únor

Věda a školy

Na Velikonoční pondělí bude zpočátku dne jasno nebo polojasno, během dne bude většinou oblačno, ojediněle přeháňky, na horách sněhové. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C, ojediněle na -4 °C. Odpolední teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 9 až 13 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, od východu postupně na většině území srážky, na severovýchodě území od vyšších poloh sněhové, jinak déšť nebo přeháňky. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C. Denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové. Zpočátku dne na severovýchodě území až zataženo a srážky četnější. Ranní teploty budou klesat na 2 až -2 °C, po ránu se může tvořit náledí. Denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C.

Vše vyšlo podle plánu. Na orbitu dorazil moravský nanosatelit, aparát žije

Věda a školy

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové, postupně sněžení pouze na vrcholcích hor. Během odpoledne přechodně až polojasno. Ranní teploty budou klesat na 4 až 0 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 11 až 15 °C.

V pátek bude oblačno, ojediněle déšť nebo přeháňky. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 °C, ojediněle se objeví přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 12 až 16 °C.

Další nárůst teplot vzduchu přinese víkend – během dne ale musíme počítat místy s přeháňkami a také s bouřkami.

Dopoledne bude po oba víkendové dny místy polojasno, jinak oblačno a místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty budou klesat na 7 až 3 °C. Denní vystoupí v sobotu i v neděli na 13 až 19 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám