Hlavní obsah

Aprílový charakter počasí bude pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po slunečném konci pracovního týdne se nad naším územím bude o prodlouženém víkendu střídat proměnlivá, převážně velká oblačnost doprovázená srážkami a ojediněle se objeví i bouřky. Teploty se budou pohybovat u hranice 20 °C. Změnu charakteru počasí nepřinesou ani další dny, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Po studeném čtvrtečním ránu, během nějž se mohou vyskytovat četné přízemní mrazíky, nás čeká příjemný den.

Nejméně oblačnosti bude hned po ránu a dopoledne, kdy by mělo převládat jasno, ale postupně bude od západu docházet k přibývání oblačnosti na polojasno. Teploty se dostanou na 15 až 19 °C.

V pátek by mělo převládat polojasno, večer může být až oblačno a na západě s četnými přeháňkami. Ráno teploty klesnou k 3 až 7 °C, přes den se dostanou na 17 až 21 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Jen přechodně může být i polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat od 5 do 9 °C, denní se dostanou na 14 až 19 °C,“ uvedla Honsová.

Neděle nabídne oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Nejnižší ranní teploty se dostanou na 6 až 10 °C, denní vystoupají na 14 až 18 °C.

V pondělí bude převážně oblačno až polojasno, místy s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle bouřkami. Ranní teploty klesnou k 6 až 10 °C, denní se podívají na 15 až 19 °C.

V úterý i ve středu by mělo převládat oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Ranní minima se po oba dny budou pohybovat mezi 5 a 9 °C, denní vystoupají na 14 až 18 °C. Ve středu se nadto mohou ojediněle objevit i bouřky.

I v Nejepíně bylo tornádo, potvrdili meteorologové

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám