Hlavní obsah

Zemřel muž, jehož smích se stal celosvětovým hitem

Ve věku 65 let zemřel španělský komik a herec Juan Joya Borja, veřejně známý jako El Risitas (Smíšek). Jeho smích během vyprávění historky v televizním pořadu se stal naprostým hitem internetu.

El Risitas zemřel ve věku 65 let.

Článek

Do povědomí veřejnosti se dostal pozitivně naladěný chlapík už před zhruba 20 lety, kdy se objevil v televizním pořadu Ratones Coloraos, kde vyprávěl historku z doby, kdy pracoval jako pomocník v kuchyni.

Příběh o tom, jak dal přes noc odmočit pánve do moře a ráno našel jen jednu z nich, pobavil vypravěče a diváky natolik, že se záznam pořadu stal doslova senzací internetu.

Videoklip se objevil v roce 2007 na YouTube a nekonečný a nakažlivý smích El Risitase se později stal součástí mnoha dalších klipů. V sestříhaných parodiích se španělský komik hlasitě smál třeba důležitým světovým událostem, „na paškál” si vzal ale i pražský tunel Blanka nebo olympijský výkon Ester Ledecké.

El Risitas se rovněž objevil na filmovém plátně, když si zahrál ve filmu Hloupá ruka zákona (2005). Zemřel ve středu v nemocnici v rodné Seville ve věku 65 let, informoval server BBC. Delší dobu zápasil s cukrovkou.

Výběr parodií:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám