Hlavní obsah

Zdarma daruje své sperma. Vnímám to jako charitu, říká otec desítek dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednatřicetiletý účetní Kyle Gordy z kalifornského Los Angeles daroval své sperma už více než 150 rodinám po celém světě. Aktuálně je otcem 61 dětí a dalších devět ratolestí je na cestě. Za své služby si nic neúčtuje, lidem chce podle svých slov primárně pomáhat, píše server WalesOnline.

Foto: Profimedia.cz

Kyle Gordy je sériovým dárcem spermatu. Za své služby si nic neúčtuje

Článek

„Baví mě pomáhat lidem a vidět ty šťastné děti vyrůstat. To je na tom všem úplně nejlepší. Aktuálně jsem otcem 61 dětí a dalších devět je na cestě. Plus je dost možné, že jedna další žena je rovněž těhotná. Celkem je jich tedy zhruba sedmdesát,“ svěřil se sériový dárce spermatu zmíněnému serveru WalesOnline.

Gordy, jenž své sperma daroval už více než 150 rodinám z různých zemí světa, si za své služby neúčtuje ani korunu, svoji činnost prý vnímá jako charitu. Podle svých slov chce pomoci svobodným ženám či párům, kteří se chtějí vyhnout službám spermobank s nadměrnými poplatky.

Darováním spermatu se Američan věnuje už devět let a prozatím se setkal s 11 dětmi, které zplodil. „Nemám číslo, kterého bych chtěl dosáhnout. Pokud lidé nebudou potřebovat moji pomoc, přestanu s tím,“ tvrdí Gordy, jenž své sperma poprvé daroval lesbickému páru v roce 2014.

„Vztahy mi moc nefungovaly, a tak jsem chtěl alespoň pomoci někomu, koho jsem znal. Přišlo na to během konverzace. Jedna ze slečen mi řekla, že chce navštívit spermobanku, a já jí navrhl, že může otěhotnět se mnou,“ líčí své začátky.

Měsíčně mu píše 50 lidí

„Nechci za to žádné peníze, protože to prostě nepovažuju za správné. Chci, aby ty děti vyrůstaly s vědomím, že jsem to udělal, protože jsem chtěl pomoct, a ne kvůli penězům,“ říká a dodává, že dárce spermatu si přitom běžně může přijít i na částku pohybující se okolo 1500 až 2500 dolarů (cca 33 až 56 tisíc korun).

I s ohledem na skutečnost, že sperma daruje zcela zdarma, dostává měsíčně okolo 50 žádostí. „Lidé mě většinou vyhledají díky mým webovým stránkám nebo na základě doporučení. S těmi lidmi se vždy spojím prostřednictvím videohovoru, během něhož se více poznáme a prodiskutujeme vše do nejmenších detailů. Ze zhruba 50 žádostí měsíčně ale z různých důvodů vyjdou jen dvě nebo tři,“ uzavírá.

Anketa

Kdyby na to došlo, využili byste služeb sériového dárce spermatu?
Proč ne, tahle možnost se zdá být jednodušší než využití spermobanky.
48,3 %
Nepřichází v úvahu, raději bychom si připlatili za služby spermobanky.
23,1 %
Nezní to špatně, ale museli bychom nad tím déle popřemýšlet.
28,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 990 čtenářů.

Filipínský umělec dává do malování kus sebe. Používá vlastní krev

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám