Hlavní obsah

Za výhru v loterii si pořídil kulečníkový stůl. Teď v kulečníku reprezentuje svoji zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První věc, kterou si nyní devětapadesátiletý Brit Neil Jones z pohádkové výhry v loterii ve výši zhruba 68 milionů korun před lety pořídil, byl kulečníkový stůl. A svou techniku v kulečníku od té doby vypiloval natolik, že se v tomto sportu dostal až do národního týmu Anglie.

Za výhru v loterii si koupil kulečníkový stůl, teď reprezentuje AngliiVideo: AP

 
Článek

Na Jonese, dnes už bývalého dlaždiče pocházejícího z města Stoke-on-Trent v anglickém hrabství Staffordshire, se usmálo štěstí před Vánoci v roce 2010. Společně se svou ženou tehdy vyhrál v národní loterii 2,4 milionu liber (68 milionů korun).

S ohledem na to, že Jones v mládí hrával aktivně kulečník, jedna z prvních věcí, kterou si z vyhraných peněz udělal radost, byl kulečníkový stůl. Po výhře v loterii skončil s prací a hře kulečníku věnoval čím dál větší porce času, což následně ještě umocnila koronavirová pandemie.

V průběhu let Jones stoupal žebříčkem a v roce 2021 byl kousek od anglické reprezentace. Tehdy ještě neuspěl, letos už ale ano. Začátkem roku oblékl národní dres na turnaji Home Nations, kde mezi sebou soupeřily čtyři členské země Velké Británie.

Foto: AP

Za výhru v loterii si koupil kulečníkový stůl, teď reprezentuje Anglii

A předvedl se tam natolik, že byl pozván i na listopadový turnaj European Pool Championships na Maltě.

Aby toho nebylo málo, bude dokonce kapitánem anglického B1 týmu. Mrzí ho jen jediná věc - že ho při velkém okamžiku neuvidí jeho otec, který zemřel.

Celý život sloužil v české armádě. Nyní dělá skrze objektiv radost Balijcům

Muži

„Tolik mě podporoval. Byl tak pyšný. Když byl v nemocnici, vždycky jsem mu hlásil regionální výsledky a on mi říkal: ‚Ty to vážně chceš, že? Přijde to.‘ A ono to přišlo - byl jsem tak dojatý. Kdyby tady dnes táta byl, jel by na Maltu se mnou,“ svěřil se Independentu Jones.

Bez výhry v loterii by se to nestalo

Pokud by Brit nevyhrál v loterii, nikdy by se podle něj nic takového nestalo. „Kdybych nevyhrál, nemohl bych si koupit stůl, neměl bych čas trénovat. Stále bych byl na svých kolenou a obkládal,“ řekl.

Peníze ho však prý nezměnily. „Mám zcela jiný život, ale kdo mě zná, ví, že jsem při zemi. Přátelé v kulečníkovém klubu mě respektují kvůli mému talentu, ne penězům. Místo v reprezentaci si totiž za žádné peníze koupit nelze,“ tvrdí Jones.

„Hrát za svoji zemi je okamžikem, na který můžu být nejvíce pyšný. Před výhrou v loterii jsem neměl skoro žádné peníze a teď jsem kapitánem své země,“ uzavřel.

Přes den je farářem, v noci barmanem

Muži

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kulečníkové stoly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám