Hlavní obsah

Z nebes se snesl do úzkých uliček a bojuje kvůli rodině

Novinky, nčs

Koronavirová pandemie postihla celou řadu profesí. Výjimkou nejsou ani piloti, kteří vlivem razantního omezení cestovního průmyslu zůstali mnohdy bez práce. Nejméně jeden z nich vyměnil obří stroje za drobný skútr, na kterém se prohání ulicemi Bangkoku a doručuje lidem jídlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jejich stroje stojí bez využití na zemi a oni jsou bez práce. Není to ale případ všech pilotů. Dvaačtyřicetiletý Nakarin Inta z Thajska se rozhodl, že v době, kdy nemůže létat, bude alespoň jezdit. Domluvil se s kurýrní společností a rozváží uličkami thajské metropole jídlo.

Za sebou má Inta zhruba čtyřletou praxi na komerčních letech. „Naše příjmy spadly zhruba o tři čtvrtiny, náklady na život zůstaly ale prakticky stejné, takže jsem si musel něco najít. Nemůžu tady jen tak sedět a čekat, jestli mi někdo pomůže,” říká odhodlaně Inta.

Stejně jako v mnoha ostatních městech po celém světě se během pandemie rozjel byznys s doručováním jídel před dveře zákazníků. Toho využil rovněž pilot a na své vlastní motorce začal rozvážet pokrmy.

Z doplňkového příjmu živí kromě sebe také manželku a čtyřletou dceru. „Musím bojovat. Kvůli svojí rodině. Mám dvě ruce, mám motorku a teď jsem prostě poslíček,” dodává Inta.

Vydělává zlomek

Stát se pilotem bylo už jeho dětským snem. „Cestovat po světě a potkávat se s lidmi, kteří se usmívají. To mě na tom lákalo,” vysvětluje Inta, který si jako pilot běžně vydělal v přepočtu zhruba 160 tisíc korun měsíčně. Dnes pokud vydělá 700 korun denně, považuje to za úspěch.

Taxikář během pandemie vyměnil živé pasažéry za mrtvé

Muži

Inta rozhodně není sám, kdo se musí vyrovnat s výpadkem příjmu. Několik jeho přátel se rovněž „upíchlo” v doručovacích společnostech. „Znám jich minimálně padesát,” přiznává pilot.

K vidění jsou někdy poměrně nezvyklé situace. Někteří piloti si ještě před pandemií pořídili luxusní automobily, ve kterých nyní brázdí ulice s termoboxy. „Myslím si, že pandemií byl zasažen snad každý člověk na světě, ale podívejte se vedle sebe na svoje milované a bojujte kvůli nim a kvůli sobě,” dodává Inta, který zdůrazňuje, že je na svoji současnou práci hrdý, zároveň se ale těší do kokpitu letadla, kam by se mohl vrátit přibližně koncem prázdnin.

Reklama

Výběr článků

Načítám