Hlavní obsah

Taxikář během pandemie vyměnil živé pasažéry za mrtvé

Novinky, nčs

Když ještě svět nebyl zasažen pandemií koronaviru, pracoval Mohammad Aamir Khan v indickém Dillí jako taxikář. Vzniklá situace mu však silně narušila podnikání a profesionální řidič si našel brigádu. Khan nejdříve začal jezdit sanitkou, ze které se ale časem vyklubal spíš pohřební vůz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indický taxikář začal v karanténě jezdit se sanitkouVideo: Reuters

 
Článek

Během prvního týdne v novém zaměstnání svážel Khan pacienty sanitkou do nemocnic. Pomáhal tak přetíženému systému vypořádat se s pandemií. Po několika dnech však jeho náplň práce začala být poněkud odlišná. Začal vozit mrtvé lidi na kremační místa a hřbitovy.

„Nejdřív jsem měl ve voze třeba jen dva mrtvé lidi, ale nyní už jich vozím klidně šest zároveň. Vnímám to jako jistou službu společnosti. Někdo to navíc dělat musí,“ popsal pro Reuters každodenní martyrium Khan, jenž pomáhá i s vykládáním mrtvol z vozu.

Třídenní půst kvůli koupi batohu mu nastartoval podnikání

Muži

Řidičovu práci navíc velmi komplikuje kombinace ochranného oblečení a teplého počasí, které v Indii panuje. „Uvnitř toho obleku začne být už po půl hodině tak nesnesitelné vedro, že v něm omdléváme. Pokud v něm mám navíc řídit v rozpáleném autě, je to hrůza. Když ale nosíme běžné šaty, obáváme se nákazy,“ říká devětatřicetiletý řidič, kterému se rovněž stýská po manželce a sedmileté dceři, které se v rámci bezpečnosti odstěhovaly do domu rodičů.

V těchto botách sice bezpečnou vzdálenost dodržíte, daleko v nich ale nedojdete

Muži

Se svou novou profesí se Khan zatím nesvěřil ani sousedům. V Indii zdravotníci a lidé, kteří jsou vystaveni zvýšenému riziku nákazy koronavirem, často čelí nepochopení ze strany běžných lidí, jež se obávají šíření nákazy.

V Indii bylo v polovině června potvrzeno přes 320 tisíc případů nákazy novým koronavirem a přes devět tisíc úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám