Hlavní obsah

Z michelinské restaurace ukradli luxusní víno, škoda přesahuje 10 milionů

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že je občas z restaurace odcizena kasa, cigarety, nebo host odejde bez zaplacení, restauratéry zcela jistě netěší. Oproti krádeži v pařížské luxusní restauraci je však chybějící karton cigaret pouhou kapkou v moři. Z pařížského podniku se totiž ztratilo víno za stovky tisíc eur, uvedl server Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Francouzské víno ze Chateau Petrus patří k nejdražším na světě.

Článek

Zloději si vyhlédli pařížskou restauraci Maison Rostang, které komisaři udělili dvě michelinské hvězdy ze tří možných.

Kromě luxusního jídla se restaurace vyznačuje také jako místo s vybranou vinnou nabídkou, a to včetně vín jako burgundské Romanée-Conti či Petrus, tedy jedněmi z nejdražších vín světa, jejichž cena šplhá do stovek tisíc korun.

Neznámí zloději odnesli ze sklepa restaurace přibližně 150 lahví luxusního vína v celkové hodnotě mezi 400 a 600 tisíci eury (10-15 milionů korun). V přepočtu tedy vychází, že v průměru měla jedna ukradená lahev hodnotu zhruba 80 tisíc korun.

Ve sklepě restaurace se nachází přibližně 50 tisíc lahví vína včetně exempláře z roku 1839. Vzhledem k tomu, že podnik má v neděli zavřeno a otevírá až v pondělí večer, měli zloději na akci dostatek času.

Že něco není v pořádku, zjistili zaměstnanci v pondělí po příchodu do práce, kdy na ně místo uschovaných vín ve sklepě čekala přibližně půlmetrová díra ve zdi, kterou zloději víno odnesli neznámo kam.

Zda pachatelé byli pouze milovníci dobrého vína a užijí si ho sami, nebo zda je pravděpodobnější, že se ukradené lahve pokusí prodat, není jasné. Vyšetřováním bylo pověřeno Regionální ředitelství kriminální policie v Paříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám