Hlavní obsah

Vzpěrač v sutaně prosazuje zdravý životní styl

Jedenačtyřicetiletý Maxim Pastuhov je pravoslavným knězem v ruské Bělgorodské oblasti, ve volném čase se však věnuje něčemu zcela odlišnému – vzpírání a bojovým uměním. Kromě toho založil sportovní klub, který si klade za cíl vést zdejší chlapce a mladé muže ke správným návykům a zdravému životnímu stylu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ortodoxní kněz je zároveň úspěšným vzpěračemVideo: Caters News, AP

 
Článek

Ačkoliv začal Pastuhov se vzpíráním teprve před sedmi lety, stihl už získat prestižní ruský titul s názvem Master of Sport. Ke sportu má blízko, vždyť kromě vzpírání se už 15 let věnuje bojovému umění.

Trénuje minimálně třikrát týdně. „Nijak to nezasahuje do mé služby, protože k tomu využívám svůj volný čas,“ vysvětlil agentuře AP Pastuhov.

Před několika lety rovněž založil sportovní klub Orthodox Saint Iosaf Belgorodskiy Sportive Club, který vede zdejší mládež ke sportu a správným zdravotním návykům.

„Vzpírání je můj životní styl. Kongregace mě v tom podporuje. Chápe, jak důležitá je práce s mládeží. Nejmladšímu členovi je 12 a nejstaršímu 23 let. Navzdory skutečnosti, že je v Rusku od 18 let povinná vojenská služba, hodně mladíků se do klubu následně vrací,“ řekl.

„Cílem klubu není jenom trénink po stránce tělesné, ale také morální a duchovní. Snažíme se podporovat zdravý životní styl,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám