Hlavní obsah

Výherce loterie překvapil postavením něčeho, co už zdánlivě nepotřebuje

Novinky, vpl

Sean Lloyd (49) skončil dopolední směnu a těšil se na oblíbený sendvič s tuňákem a na silnou kávu. Ulicemi britského Manchesteru se proháněl ostrý lednový vítr, když si úplnou náhodou všiml, že na chodníku před jedním z místních obchodů se leskne jednopencová mince. Chvíli váhal, nakonec se ale shýbl a penci ze země sebral. Chvíli si ji prohlížel, ale pak se rozhodl.

Foto: Profimedia.cz

Nevkus jak hrom, ale Lloyd prý potřeboval mít symbol svého štěstí.

Článek

„Něco mi říkalo, ať zkusím štěstí,“ vzpomíná. I když předtím nikdy v životě nesázel, zamířil k nejbližší prodejně tabáku a zakoupil los Národní loterie. Minci, kterou našel, použil k setření výherní pásky. Při vyhlašování výsledků tahu v televizním vysílání málem upadl do mdlob. Díky minci se totiž rázem stal majitelem 1,8 miliónu liber, tedy více než 66 miliónů Kč. Druhý den dal Sean v zaměstnání výpověď.

„Občas se mi ale stýská po špičkování kolegů na konečné,“ říká dnes už bývalý řidič městského autobusu. Ještě předtím zavolal kolegovi, že jeho šichtu teď může převzít do konce života.

Stěhování na venkov

S manželkou Melanií se přestěhoval na venkov, kde si zakoupil okázalý pětipokojový dům s tělocvičnou, barem, terčem na házení šipek a velkým klavírem v hale. V novém Seanově bydlišti trůní na čestném místě u tradičního krbu originální los a kopie šeku se sedmimístným číslem. Pýchou šťastného Angličana zůstává ale nepřehlédnutelná, v noci efektně nasvícená a poněkud pompézní fontána.

„Přišla mne na hezkých pár tisíc,“ přiznává Lloyd.

Foto: Profimedia.cz

Sean Lloyd je pověrčivý. A v jeho případě není divu...

Z kamene vážícího celkem tři tuny se zdvíhá sklolaminátová ruka, držící právě jednopencovou penci. Ve Spojeném království si zkřížením ukazováčku a prostředníčku lidé přejí navzájem štěstí. Umělecké dílo tak věrně napodobuje znak Britské loterie. Každý, kdo přijde k Lloydům, může do fontány vhodit vlastní mince a doufat, že se štěstěna tentokrát usměje právě na něj.

„Určitě to funguje,“ zaklíná se Sean. „Svou šťastnou minci nosím pečlivě schovanou v náprsní tašce. Než si jdu koupit nový los, vždy se jí dotknu. Další velkou ránu jsem sice nezískal, ale od ledna se můžu pochlubit celou řadou menších výher,“ dušuje se Lloyd. I kdyby nic jiného, fontána potěší někoho i jinak. Mince do ní vhozené věnují Sean s Melanií na charitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám