Hlavní obsah

Vozítko budoucnosti klame tělem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozítko budoucnosti připomíná elektrický skútr pojmenovaný Dragonfly. Jeho konstruktéři přijali prvních 500 předobjednávek na stroj, který by začít brázdit města, ale i náročnější terény, v průběhu léta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hyperskútr dokáže vyvinout rychlost přes 60 km/hVideo: Reuters

 
Článek

Kompletně elektrický stroj připomíná na první pohled kobru. Název je však odvozen od jiného zvířete - vážky, a to zejména kvůli nízké hmotnosti. Futuristické vozítko však poněkud mate tělem a dokáže vyvinout rychlost přes 60 kilometrů v hodině.

Vyrábět se bude Dragonfly ve dvou verzích. Ta první a levnější vyjde zájemce na pět tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi 113 tisíc korun. Její hlavní rozdíl oproti dražší verzi, která vyjde na šest tisíc dolarů (136 tisíc korun), je absence čtvrtého kola a hodí se tak zejména do městských ulic.

Zlaté lyže sice na sjezdovce přednost nemají, okolí ale oslní

Muži

Na jedno nabití luxusní vozítko vyrobené z uhlíkových vláken urazí přibližně 45 kilometrů, což na přesuny po městě i dovádění v terénu bohatě vystačí. K dispozici je v případě potřeby i náhradní baterie, která životnost prodlouží.

Lehké jako vážka

Ačkoliv působí Dragonfly mohutně, vězte, že jeho hmotnost je pouze necelých 15, kilogramů a to včetně úložného prostoru, do kterého se bez problému vejde třeba menší nákup. Aby se řidič neztratil, bude mu sloužit obrazovka s 11centimetrovou uhlopříčkou, kde bude kromě tachometru ukryta také navigace.

Prvních 500 strojů bylo koncem minulého roku rezervováno v předobjednávkách a ke svým majitelům, kteří se možná budou cítit jako superhrdinové, by měla vozítka dorazit v létě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám