Hlavní obsah

Na největší výletní lodi brázdící řeky se budete cítit jako v bavlnce

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké lodě nejsou doménou pouze moří a oceánů. Luxusní plavbu můžete zažít také na řekách. A právě po řece se od jara bude plavit i kolos pojmenovaný The Victoria Sabrina, který se stane největší říční výletní lodí vůbec.

Foto: Yangtze Cruise Ships

Kdo by nechtěl pozorovat hvězdy z takového místa?

Článek

Plavidlo, které na palubě může pohostit více než 600 pasažérů, pochází z dílny americké firmy Victoria Cruises, která nyní zveřejnila detaily chystané lodi.

Kombinace západního a čínského stylu, 286 kajut, luxus na každém rohu, vyhlídková plošina pod širým nebem, sochaři vytvořený strom uprostřed paluby. To je základní výčet vybavení lodi, která od května příštího roku bude brázdit vody čínské řeky Jang-c’-ťiang.

Foto: Yangtze Cruise Ships

Loď míchá v interiéru západní prvky s těmi čínskými.

Cestujícím na palubě bude kromě prvotřídního zacházení umožněno užít si doprovodný program plavby. Nebudou chybět přednášky, čínské divadlo, hudba a restaurace, jejíž menu si vezme na starost televizní šéfkuchař Walter Staib.

Foto: Yangtze Cruise Ships

V lobby se tyčí do výšky socha stromu.

„Jedná se o první loď svého typu, která využije přehrady Tři soutěsky. Ta vhodně zvyšuje hladinu v řece. Cestující se mohou kromě panoramatických výhledů těšit také na objevování kultury a tradic v regionu,” řekl mluvčí společnosti Victoria Cruises Larry Greenman.

Čtyřdenní cesta po třetí největší řece na světě cestující vyjde zhruba na 400 dolarů, tedy zhruba devět tisíc korun za dvoulůžkovou kajutu. Pokud jste fanoušky asijské kultury a zároveň plaveb, pak rozhodně máte o čem přemýšlet.

Reklama

Výběr článků

Načítám