Hlavní obsah

V USA vyrobili největší sushi na světě. Darovali ho bezdomovcům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Nick DiGiovanni a Japonec Lynn Davis se v říjnu v americkém Bostonu postarali o výrobu největší sushi rolky na světě. Tradiční japonský pokrm měřil v průměru 2,16 metru a vážil 1360 kilogramů. Po uznání světového rekordu zástupci z Guinnessovy knihy rekordů jej darovali zařízení určenému pro bezdomovce.

Foto: Profimedia.cz

Americký kuchař Nick DiGiovanni byl spolutvůrcem největšího sushi na světě.

Článek

Na výrobu nadměrného pokrmu dvojice spotřebovala 907 kg sushi rýže, 226 kg okurek, 226 kg lososa a tisíce plátků mořských řas a sezamových semínek. Výsledná porce odpovídala 45 tisícům sushi rolek standardní velikosti.

V Praze byl upečen největší bochník chleba v zemi

Koktejl

Na rekordním počinu se podílel rovněž nejmenovaný student inženýrství z bostonské Northeastern University, jenž vytvořil vnitřní formu, která pomohla při tvarování a držení jednotlivých náplní.

Není bez zajímavosti, že při přípravě největší sushi rolky na světě vznikl ještě jeden světový rekord. DiGiovanni o 4,7 sekundy překonal rekord v „nejrychlejším filetování ryby o váze 4,5 kg“. Zabralo mu to pouhou minutu.

Během přípravy sushi rolky byl přítomen rovněž zástupce z Guinnessovy knihy rekordů, který oba rekordy potvrdil. „Celou rolku nyní moji kolegové přepraví do zařízení určeného pro bezdomovce v Bostonu,“ uvedl DiGiovanni krátce po uznání rekordu s tím, že ani kousek pokrmu nepřijde nazmar.

„Měl jsem obavy, že jde o plýtvání jídla. Pak jsem ale zjistil, že pokrm darujete bezdomovcům. Jste fakt třída,“ okomentoval počin americko-japonské dvojice jeden z komentujících na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám