Hlavní obsah

V 98 letech dokončil univerzitu, teď plánuje napsat knihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety, ve věku 96 let, získal bakalářský titul z historie a filosofie na Univerzitě v Palermu a stal se nejstarším absolventem vysoké školy v Itálii. Ve studiu však pokračoval a ve stejném oboru se v pondělí stal magistrem. Za dva roky stoletý Giuseppe Paterno dokazuje, že věk je skutečně jenom číslo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ital v 98 letech odpromovalVideo: Reuters

 
Článek

Paterno odpromoval v pondělí 18. července a již podruhé se tak stal oficiálně nejstarším italským absolventem univerzity. Studium dokončil ve velkém stylu, stejně jako před dvěma lety s těmi nejlepšími možnými známkami, píše agentura Reuters.

Bystrý Ital se narodil v roce 1923 a vyrůstal v chudé rodině na Sicílii. Navzdory lásce ke knihám a studiu se mu v mladém věku nepodařilo dostat na univerzitu a namísto toho během druhé světové války sloužil v námořnictvu a následně pracoval jako železničář.

Stoletý Brazilec pracuje 84 let u stejné firmy

Koktejl

Myšlenka studovat vysokou školu ho ale nikdy neopustila, a to ani v pokročilém věku. Když mu bylo 93, zapsal se na Univerzitě v Palermu na obor historie a filozofie. „Bylo to teď, nebo nikdy,” svěřil se Paterno, jenž o tři roky později získal bakalářský titul. A nyní i magisterský.

Nejstarším mužem na světě je Venezuelan. Pilířem života je podle něj láska

Koktejl

Kdo by si myslel, že teď si 98letý stařík plánuje odpočinout, mýlil by se. Aktuálně chce na svém psacím stroji, kterému je roky věrný, napsat román. Psací stroj mimochodem používá od roku 1984, kdy jej dostal od své matky (která se dožila téměř sta let) jako dárek k oslavě odchodu do důchodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám