Hlavní obsah

V 93 letech si splnil přání a vykoupal se v moři

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacet let bydlí na pobřeží Mexického zálivu, nikdy se v něm však nekoupal. Howard Fisher se nyní rozhodl, že si k narozeninám nadělí dárek a do moře se za doprovodu svojí dcery vydá věku navzdory. Fisher totiž nedávno oslavil 93. narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Mexický záliv. Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv na pláži několikrát byl, do moře si Američan, jenž se pohybuje na invalidním vozíku, nikdy netroufl. Svěřil se tak svojí dceři, že by si rád splnil sen a šel si do zálivu zaplavat. „Je to ironie osudu, bydlím tady 20 let, ale nikdy jsem nebyl ve vodě. Teď přišel čas, kdy bych rád, ale nemůžu,” svěřil se Fisher.

S tím však nesouhlasila jeho dcera Sandra Van Nostrandová, která žije v Alabamě. „To víš, že můžeš. Přesvědčím tě o tom,” napsala na sociální sítě žena. A svoje slovo v neděli dodržela.

Vznáším se jako korek

Dcera s otcem si vypůjčili speciální invalidní vozík určený k pohybu po pláži a za pomoci ostatních se vydali do vody. „Podívejte se na mě, vznáším se jako korek!” volal radostí stařík, který vyrůstal v New Yorku. „Není to skvělé, jen tak si plavat, dívat se na oblohu, průzračný oceán a užívat si pofukující vánek?” rozplýval se Fisher.

Dcera s otcem na archivním snímku

„Užívám si každou minutu, kdy mohu být se svým tátou. Moc si ho vážím a jsem moc ráda, že ho pořád mám ve svém životě,” řekla o splněném přání Van Nostrandová, která se tak zároveň odvděčila svému otci za výlety k moři v jejím dětství.

Naháči vítali podzim a pomáhali tak duševnímu zdraví

Koktejl

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám