Hlavní obsah

Unikátní telefon, za který by se nestyděl ani agent 007

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkejte mu Phone, BlackPhone. To je nový chytrý telefon, který je výsledkem spolupráce společností Geeksphone a Silent Circle. Jeho hlavní předností je bezpečnost, a ani agent 007 by ale nebyl slepý k jeho ladným křivkám. Novinka určená nejen pro špióny se poprvé ukázala na veletrhu Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně.

Šifrovaný telefon BlackPhone

 
Článek

Dokonale hladký přístroj, jenž se nabízí v černé a bílé barvě, disponuje upravenou verzí operačního systému Android. Výsledkem je neprůstřelná platforma PrivatOS, která má zajistit, aby padouši celého světa nemohli za žádných okolností získat přístup k citlivým datům uloženým v mobilu.

SMS zprávy i telefonní hovory jsou zašifrovány, stejně tak mohou být zabezpečeny také kontakty a další soubory uložené v telefonu. To je v době, kdy vyplouvají na povrch další informace okolo aféry agentury NSA, více než ožehavé téma.

Foto: Albert Gea, Reuters

Blackphone se ukázal na veletrhu Mobile World Congress (MWC) ve španělské Barceloně.

Ani samotný telefon není žádné ořezávátko. V štíhlém těle se ukrývá 2GHz čtyřjádrový procesor, 2 GB operační paměti, 16 GB úložný prostor a 4,7palcový displej s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Nechybí ani podpora rychlých mobilních sítí LTE či dva zabudované fotoaparáty s rozlišením osm a tři megapixely.

BlackPhone se začne prodávat během několika týdnů i na evropských trzích. Jeho cena by se měla pohybovat těsně pod hranicí 700 USD, tedy 14 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám