Hlavní obsah

Soutěž o nejlepší chlapecký mullet zná svého vítěze. Jak naloží s výhrou, má jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězem dětské kategorie každoroční americké soutěže s názvem USA Mullet Championships, kde mezi sebou účastníci soupeří o nejpovedenější účes známý pod názvem mullet, se letos stal šestiletý Rory Ehrlich z Pensylvánie. Jako cenu si odnesl finanční hotovost ve výši pěti tisíc dolarů (asi 110 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Rory Ehrlich z Pensylvánie je letošním vítězem soutěže o nejlepší chlapecký mullet.

Článek

Legendární účes, známý též pod přezdívkou „vpředu byznys, vzadu párty“, byl populární především v osmdesátých a devadesátých letech minulého století. S přispěním podobných soutěží se však těší zvýšené popularitě i nyní, a jak se zdá, nejen u dospělých.

Deka. Jeden z nejstrašnějších symbolů 80. let se vrací

Koktejl

Americká soutěž USA Mullet Championships má totiž hned několik kategorií, včetně dětské, kterou letos ovládl šestiletý Rory Ehrlich z Pensylvánie. Nejvíce hlasů získal v konkurenci 300 chlapců ve věku tří až osmi let.

Šestiletý klučina se díky vítězství může radovat z finanční hotovosti ve výši 5000 dolarů, kterou podle svých slov chystá využít ke koupi alpaky pro svoji sestru. Jak ale vzápětí v rozhovoru pro stanici 6 ABC dodal, u jednoho sudokopytníka prý nezůstane. Celkem by chtěl pořídit hned tři alpaky, neboť se jedná o stádové zvíře.

Vlasy i část peněz chce darovat

Rory se pro ikonický účes rozhodl zcela sám před rokem. Když o tom informoval svoji matku, překvapilo ji to, ale souhlasila. Mullet si prý na hlavě chce nechat minimálně do osmi let. Jakmile své vlasy ostříhá, chce je darovat na výrobu paruky pro onkologicky nemocné děti.

Vítěz letošního ročníku by chtěl něco málo z peněz, které vyhrál, rovněž darovat charitativní organizaci Wounded Warrior Project, která poskytuje služby válečným veteránům.

Trojice nejlepších mulletů v dětské kategorii .

Ostatně právě podpora veteránů prostřednictvím zmíněné organizace je hlavní myšlenkou soutěže USA Mullet Championships. Dosud se organizátorům podařilo vybrat přes 176 tisíc dolarů (takřka čtyři miliony korun).

Na druhém místě v dětské kategorii se letos umístil teprve tříletý Ezekiel Arita z Havaje a třetí místo obsadil pětiletý Kamden Cunningham z Pensylvánie. Na nejlepších 25 dětských mulletů můžete nahlédnout zde.

Anketa

Líbí se vám legendární účes zvaný mullet?
Ano, jedince s mulletem vždycky dokážu náležitě ocenit.
20,9 %
Ano, sám mullet mám.
2,8 %
Ne, je to přežitek.
76,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2612 čtenářů.

Vpředu válka, vzadu hody. Obyvatelé Británie nosili mullety už v době železné

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám