Hlavní obsah

Slipáče pořád táhnou, někdy i dvacet let v kuse

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak schválně, pánové, kolikatery Vánoce už si pamatuje vaše spodní prádlo, které máte právě na sobě? Možná byste se divili, ale z britského průzkumu vyplývá, že někteří muži nosí trenýrky a slipy klidně přes 20 let. Mnozí z nich si navíc ani v dospělosti nekupují prádlo sami a spoléhají se na manželky či matky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průzkum provedla oděvní firma Tom Clinch a zaměřila se na vztah pánů ke spodnímu prádlu. Zatímco pro mnoho žen je nějaký ten kousek krajky v šatníku v podstatě slabostí, pánové zas takový důraz na spodní prádlo nekladou. Není proto divu, že některé trenýrky pamatují ještě minulé tisíciletí.

Ať hodí kamenem ten, kdo někdy nedostal pod stromeček od maminky, přítelkyně či manželky spodní prádlo. Možná i tento častý jev v důsledku znamená to, že se v obchodech s pánským spodním prádlem přehrabují právě ženy. Podle průzkumu totiž více než třetina mužů stále spoléhá s nákupem na svoje matky a manželky.

Máte navíc podprsenku nebo kalhotky? Francouzský farmář pro ně má netradiční využití

Koktejl

Častým jevem je rovněž uchovávání spodního prádla po dlouhou dobu. To doslova děsí zakladatele oděvní firmy Nicka Clinche. „Trhá mi to srdce, když vidím ženy, jak se musí brodit pánským spodním prádlem a vybírat nové kousky pro svoje muže čtyřicátníky. Chlapům nevadí utratit velké peníze za hezký oblek nebo košili, ale spodnímu prádlu se vyhýbají. Je to jako koupit si ferrari a nalít do něj olej na smažení,” myslí si Clinch.

Spodní prádlo by přitom chtělo vyměnit zhruba jednou ročně. I když je vyprané, stále může být rájem pro bakterie, které mohou způsobovat třeba nepříjemné infekce.

Slipy táhnou

Jak vyplývá z průzkumu společnosti YouGov, nejoblíbenějším typem spodního prádla jsou u pánů volné boxerky, které vyznává zhruba 38 procent dotazovaných. Klasické „slipáče” si ráno obleče 27 procent mužů, čtvrtina dotazovaných pak volí těsnější boxerky.

Sexy spodní prádlo, které nedá partnerovi spát

Styl

Slipy jsou podle průzkumu populární zejména u mužů, kteří chodí cvičit. Jak ale varují lékaři, nošení upnutého spodního prádla může mít neblahý vliv na kvalitu a počet spermií, tudíž může ovlivňovat plodnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám