Hlavní obsah

Se suchým lednem mají za velkou louží pomoci pivní bonbony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadsko-americký výrobce piva Molson Coors představil nezvyklý produkt – nealkoholické peprmintové bonbony s příchutí piva, které mají lidem dopomoci přečkat tzv. suchý leden, tedy měsíc bez alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Česku si mnoho lidí dává díky osvětové kampani Suchej únor od alkoholu pauzu právě v druhém měsíci roku. V řadě zemí světa jsou ale lidé zvyklí abstinovat už v lednu. Tak jako tak jde o tradici, kterou lékaři velmi kvitují, neboť i takto krátká přestávka od alkoholu má podle nich pozitivní dopady na naše tělo.

Jakkoliv může znít měsíc bez alkoholu jako jednoduchý úkol, množství lidí předsevzetí v průběhu svého snažení poruší. V USA se jim v tom nyní snaží pomoct výrobce piva Molson Coors, jenž v pátek 12. ledna uvede do prodeje peprmintové bonbony Beer Mints, které mají stejnou příchuť jako jedno z jeho piv.

„Vytvořili jsme Beer Mints pro lidi, kteří drží suchý leden, a mohla by jim chybět chuť Miller Lite (značka amerického ležáku), zatímco budou letos v lednu venku s přáteli,“ uvedla v tiskové zprávě Ann Leganová, viceprezidentka marketingu produktů Miller ve společnosti Molson Coors.

„Pokud máte rádi jeho chuť, ale chcete si na měsíc odpočinout od alkoholu, nabízíme perfektní způsob, jak si užít Miller Lite, aniž byste porušili jakákoli předsevzetí. Takový produkt je možná trochu nečekaný, ale jsme si jisti, že se naši fanoušci do jeho skvělé chuti s nádechem máty zamilují,“ dodala.

Ojedinělý produkt bude možné pořídit online. Jedna plechovka obsahující 40 bonbonů vyjde na pět dolarů (cca 112 korun), píše server amerického deníku USA Today.

Co všechno se v našich životech zlepší, vydržíme-li měsíc bez alkoholu

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám