Hlavní obsah

Rumunská kamioňačka přetvořila svůj vůz do velmi osobitého stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do velmi osobitého stylu, který by se dal označit jako Barbie, přetvořila svůj kamion pětatřicetiletá rumunská řidička známá jako Georgeta. Povolání kamioňačky se věnuje už 12 let a na cestách ji aktuálně doprovázejí dvě kočky. „Žena musí být ženou, bez ohledu na její povolání,“ říká.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rumunská kamioňačka z obce Crăciunelu de Jos se stala ve své zemi virální poté, co začala na sociálních sítích sdílet fotky a videa ze svých cest nákladním vozem, jehož interiér i exteriér si zařídila ve své oblíbené, tedy růžové barvě.

Pětatřicetiletá Georgeta pracuje jako kamioňačka už dlouhých 12 let a podstatnou část času řídila ve Španělsku. V nedávné době se však vrátila do Rumunska, koupila si vlastní kamion a začala pracovat na sebe. Právě díky tomu mohla kamion přetvořit do podoby, která je jí blízká a s níž se stoprocentně identifikuje.

„Když jsem s tímto povoláním začínala, stříhala jsem si vlasy nakrátko, kupovala si mužské oblečení. A když jsem poprvé přišla do práce, zavolal na mě jeden chlap: ‚Pojďme, kamaráde.‘ Tehdy jsem změnila styl. Žena musí zůstat ženou, bez ohledu na své povolání. Musí být vždy reprezentativní,“ má jasno.

Georgeta, která si narůžovo barví i vlasy a tato barva převládá i v jejím šatníku, si ve Španělsku vyzkoušela i jiná povolání. Vystudovala management a věnovala se například vlasovému stylingu a make-upu, její jedinou vášní je však právě řízení kamionu. „Pokaždé, když kolem mě projel náklaďák, moje srdce bušilo o něco rychleji. Uvědomila jsem si, že s tím nemůžu přestat. Je to jako droga,“ uvedla pro server Oddity Central.

@georgeta.pisy.norocel

😻😻💜👩‍🎤🚛eu+pisy+norocel😻😻💜👩‍🎤🚛buna dimineata

♬ sunet original - Georgeta,Pisy&Norocel

Aktuálně ji na cestách doprovázejí dva čtyřnozí kamarádi - kočky Norocel a Pisy, které jsou hvězdami na sociální síti TikTok, kde Georgetu sleduje takřka 65 tisíc lidí. Některá z jejích videí mají i přes milion zhlédnutí. Norocela jednoho dne zahlédla při řízení u cesty hubeného a vystrašeného, a tak se rozhodla, že si ho vezme s sebou a postará se o něj.

Chlapi na mě zírají, ale neměnila bych, říká devatenáctiletá jeřábnice

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám