Hlavní obsah

Restaurace v San Francisku nabízí degustační menu pro psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém San Franciscu otevřela koncem září restaurace Dogue. Podle majitele a šéfkuchaře Rahmiho Massarweha jde o první podnik v zemi, jenž nabízí exkluzivní degustační menu určené pro psy. Tříchodové menu vyjde na 75 dolarů (cca 1850 korun), píše kalifornský deník Los Angeles Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„To, co děláme, jinde neexistuje. Přistupuju k tomu tak, jako by to byla restaurace pro lidi,“ uvedl Massarweh, jenž psím hostům nabízí například domácí pečivo nebo chody inspirované francouzskou kuchyní z místních organických surovin.

Zatímco během týdne se v podniku Dogue podávají pokrmy, jejichž cenovka začíná na 4,95 dolarech (asi 120 korun), v neděli mají majitelé psů možnost dopřát svým čtyřnohým miláčkům ještě větší potěšení - tříchodové degustační menu. Jde o sezonní záležitost, tudíž se chody pravidelně střídají, a vyjde na 75 dolarů (zhruba 1850 korun).

Podle Massarweha si domácí mazlíčci mohou pochutnat na různých pokrmech, například na organickém hovězím steaku s fermentovanou mrkví a řepou nebo na slávce zelenoústé s fermentovanou mrkví a pšeničnou trávou.

Massarweh dříve působil v restauračním průmyslu, po letech však vyhořel a namísto toho společně se svou ženou založil centrum pro psy. Nejprve začal denně připravovat speciální pokrmy pro své tři čtyřnohé miláčky a následně i pro ty, kteří navštěvovali jeho centrum.

Přípravu všech pokrmů ve své psí restauraci aktuálně diskutuje s veterinářem, aby měl jistotu, že jsou vyvážené a pro psy zcela nezávadné.

„Jídlo je jazyk lásky. Myslím, že je to další ze způsobů, jak sdílet lásku se svým psem,“ sdělil Jason Villacampa, jeden ze zákazníků, jenž nechyběl na slavnostním otevření restaurace. Svým psům, Captainovi a Tonymu, dopřál kuřecí a houbovou polévku, vafle z kuřecí kůže a tatarský biftek.

Reklama

Výběr článků

Načítám