Hlavní obsah

První asymetrický pozlacený lustr světa stojí více než luxusní automobil

Novinky, jky

Přední italský výrobce luxusních lustrů De Majo přišel tentokrát s opravdu výjimečným kouskem, který si žádá naši pozornost. A není to ani tak kvůli ceně (která je obrovská), ale kvůli jeho nesporným designovým kvalitám. Inspirován byl čtverem ročních období.

Foto: De Majo 2x

Asymetrický pozlacený lustr od italského výrobce De Majo

Článek

De Majo nejede v sériové výrobě. Vyrábí unikáty z těch nejluxusnějších materiálů a tomu odpovídají i ceny jejich lustrů. Nutno dodat, že je o jejich výrobky stále velký zájem a žádná ekonomická krize na ně zatím nedolehla.

A o tom, že jejich nejnovější kousek, nazvaný Quattro Stagioni (tedy Čtvero ročních období) půjde také rychle do světa, není žádných velkých pochyb. Vyrobený je z vyhlášeného benátského skla Murano a působí, jako kdyby právě vypadl z nějaké pohádky. Nazdobený je totiž do těch nejmenších detailů. Pokrytí 24karátovým zlatem pak asi úplně nepřekvapí.

Detaily na lustru jsou opravdu skvostné.

Lustr měří tři metry a má hmotnost úctyhodných 140 kilogramů. Mluvou běžného smrtelníka - má čtyři podlaží a na každém z nich celkem šest ramen. Na každém jsou tři žárovky či svítící body, kterých má celý lustr celkem tedy 72. A když se na moment ještě vrátíme k již zmíněnému sklu Murano - lustr se skládá z celkem 370 skleněných elementů nejrůznějších barev.

Vhodné květy či listy

A proč tedy Čtvero ročních období? Je to jednoduché - každé patro znázorňuje právě jedno roční období. Podle daného období se na daném patře vyskytují vhodné skleněné květy či listy.

Že jsme zapomněli na cenu? Ale nezapomněli. Pouze jsme vám nechtěli kazit radost hned na počátku. Lustr totiž vyjde na 151 250 euro, tedy více než 4,2 miliónu korun. K označení „za hubičku” má cena tohoto lustru jednoduše podobně daleko jako tato zima k té Ladovské...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám