Hlavní obsah

Profesionální kouč zbavuje lidi nadbytečného stresu, nechá do sebe bezhlavě mlátit

Pokud máte někdy pocit, že se ve vás hromadí nadbytečný stres, existuje poměrně snadná možnost, jak se ho zbavit. Využít můžete třeba služeb stresového kouče, který vás nechá se fyzicky vyřádit. Turek Hasan Riza Gunay takové služby nabízí už 11 let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turek na sobě nechává lidi vybít si stresVideo: Reuters

 
Článek

Gunay, jenž žil několik let i ve Spojených státech, získal před 11 lety specializované oprávnění k tomu, aby mohl pracovat jako stresový kouč. Na profesionální úrovni pomáhá lidem zbavit se vnitřního tlaku, stresu či panických záchvatů. A to tak, že do sebe nechá mlátit hlava nehlava.

Podle vlastních slov se volně inspiroval postavou z tureckého filmu, která byla zbita svým šéfem v práci. „Aplikoval jsem to do běžného života. Postavil jsem se jako pytel s pískem a dostával rány do nejrůznějších míst po celém těle,” uvedl pro agenturu Reuters.

Proč se při stresu tolik potíme a zapácháme víc než při fyzické aktivitě

Zdraví

Jedno sezení trvá asi čtvrt hodiny a kromě fyzického násilí pomáhá klientům „nechat se vyřvat”. „V podstatě klientům nahradím někoho, na koho si potřebují zakřičet. Může to být politik, jejich šéf nebo jakýkoliv jiný nepřítel,” dodal.

V současné době také hledá následovníky, kteří by v jeho práci pokračovali. Zvažuje, že v horizontu tří až pěti let předá žezlo mladším a sám odejde do „trenérského důchodu”.

Anketa

Využili byste služeb stres kouče?
Ano
65,9 %
Ne
34,1 %
Celkem hlasovalo 82 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám