Hlavní obsah

Polka strávila tři hodiny v ledu a stanovila světový rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ponořená v ledu až ke krku po dobu 3 hodin, 6 minut a 45 sekund vydržela osmačtyřicetiletá polská návrhářka Katarzyna Jakubowská, která tím v této disciplíně stanovila ženský světový rekord. V minulosti se disciplíny účastnili pouze muži.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Katarzyna Jakubowská strávila ponořená v ledu 3 hodiny, 6 minut a 45 sekund.

Článek

Mužský rekord podle Guinnessovy knihy rekordů drží Polák Krzysztof Gajewski s časem 3 hodiny, 11 minut a 27 sekund.

Jakubowská chtěla svým počinem poukázat na ženskou sílu a inspirovat všechny lidi ke splnění svých snů. „Věřím, že všechny ženy máme velkou sílu. Chtěla jsem ukázat, že když něco chceme, tak to dokážeme,“ řekla Guinnessově knize rekordů Polka, která před stanovením rekordu podstoupila řadu lékařských testů.

V rámci přípravy rovněž provedla tři cvičné pokusy, při nichž sledovala kolísání své tělesné teploty. Příprava pak také zahrnovala hyperbarickou oxygenoterapii (léčebná metoda, jež využívá schopnosti krve při vyšším atmosférickém tlaku dopravit větší množství kyslíku k orgánům, pozn. red.), masáže a autohypnózu, aby se dokázala dostat do pozitivního stavu mysli.

Foto: Guinnessova kniha rekordů

Jakubowská je nyní světovou rekordmankou.

Jakubowská podle svých slov během doby strávené v boxu s ledem necítila žádnou bolest ani nepohodlí. „Chlad pro mě není překážkou. Dokážu si v něm najít teplo,“ sdělila.

„Jsem obyčejná žena, která snila o tom, že se stane držitelkou titulu Guinnessovy knihy rekordů, a chtěla jsem dokázat, že ženy mohou podávat výkon na podobné, nebo dokonce vyšší úrovni než muži. Přeju všem, aby dokázali najít odvahu a nebáli se snít a své sny si plnit,“ uzavřela.

Každý člověk je biohacker. Nejlepší lék na depresi je otužování, říká kouč Mattuš

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám