Hlavní obsah

Pod nejvyšší horou Evropy budou točit české pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V městečku Thyez v údolí savojských Alp, osm kilometrů od nejvyšší hory Evropy Mont Blanku, si budou moci návštěvníci vychutnat české pivo. O postavení minipivovaru se postará plzeňská firma, pro kterou půjde už o třiadvacátý malý pivovar v cizině.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Majitelkou nového minipivovaru je 27letá podnikatelka, jejíž otec má továrnu v Rokycanech, kde se s českým pivem setkal. V rodinném areálu pod Alpami je restaurace, rozhlasová a televizní stanice Mont Blanc a fitness centrum.

„Líbil se jim náš koncept restaurace a minipivovaru Beer Factory v centru Plzně. Mají rádi naši pivní kulturu a chtějí něco takového přivést k nim. Majitelka studovala marketing v New Yorku a má vymyšlenou propagaci,“ řekl Josef Krýsl, spolumajitel plzeňské firmy Joe’s Garage Brewery. Ta více než deset let staví a provozuje minipivovary a školí sládky.

Chtějí nejen český ležák plzeňského typu, ale také pšeničné pivo, ve Francii hodně oblíbené.

Pivovar v prvním roce vyrobí 750 hektolitrů a počítá s nárůstem na 1000 hektolitrů. Chce nabízet pivo i místním obchodům jako regionální produkt. Tyto produkty jsou v silně turistické oblasti velmi oblíbené, stejně jako řemeslná piva od malých výrobců.

Pivovarům se přes extrémy počasí daří

Ekonomika

Firma už postavila 12 pivovarů na Slovensku, po dvou ve Švédsku, Francii a Velké Británii. Po jednom ve Španělsku, na Ukrajině a Kypru, v Rusku a Bělorusku. Aktuální nabídky dala do Kanady, Japonska, Venezuely, Konga a také na Island.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám